Bieb Nijkerk scoort op landelijk congres

“Overweldigend!” Roel Zuidhof, directeur Bibliotheek gemeente Nijkerk, heeft geen ander woord voor het succes van de [email protected] op het landelijke bibliotheekcongres.

Programmeermobiel voor onderwijs en bibliotheekbezoeker

De [email protected] is een door bibliotheek Nijkerk samen met twee andere Veluwse bibliotheken, Rijnbrink en fischertechnik ontwikkelde “programmeermobiel”. Zowel basisonderwijs als individuele bibliotheekbezoekers kunnen met behulp van fischertechnik, modellen van alledaagse voorwerpen programmeren. En dat is echt iets waar heel veel bibliotheken naar op zoek zijn, zo bleek.

Verbinding onderwijs en bibliotheek

Ruim honderd vertegenwoordigers van bibliotheekorganisaties uit het hele land lieten zich bij de stand van de [email protected] informeren. Allemaal waren ze enthousiast. Vooral de mogelijkheid om het programmeren zowel binnen het onderwijs als binnen de bibliotheek toe te passen sprak enorm aan. “Dus kinderen zijn hier op school mee bezig en kunnen daarna samen met hun ouders programmeren in de bibliotheek? Wat goed!” Vol trots citeert Zuidhof de woorden van een van de bezoekers.

Niet achterover leunen maar verder ontwikkelen

De keus om de [email protected] te presenteren op het bibliotheekcongres heeft dus goed uitgepakt. Zuidhof: “Best spannend om deze door ons zelf ontwikkelde [email protected] te laten zien aan vakgenoten en te horen wat ze ervan vinden. En super leuk om te merken dat de [email protected] echt aan slaat!”. Bibliotheek Nijkerk leunt niet achterover na dit succes, maar gaat de [email protected] verder ontwikkelen. Lesbrieven en werkbladen worden aangepast om nog beter aan te sluiten bij het onderwijs. En ook in de bibliotheek zal de [email protected] weer ingezet worden voor het zomerschoolproject en de inloop “prutsen met techniek” dagen op de laatste zaterdag van de maand.

article
126846