Bouwplannen bij de Buntwal kunnen door

Foto:

De bouwplannen rond Buntwal/Talmastraat waren eigenlijk al in kannen en kruiken, tot er ineens een akoestisch onderzoek opdook.

Dat onderzoek was gedaan in opdracht van Veldhuizen Gevelrenovatie. Het maakte duidelijk, dat er hier en daar wel veel lawaai is door het verplaatsen van steigermateriaal. Die overlast kan voorkomen worden door het plaatsen van een geluidsscherm. De vraag is dan wel wie dat scherm moet betalen. De projectontwikkelaar ziet kans om dat scherm te betalen. Dat maakt de weg vrij – volgens de wethouder – om het plan wel aan te nemen. Als dat geluidscherm er komt, zal Veldhuizen Gevelrenovatie niet in beroep gaan bij de Raad van State. Wethouder Oosterwijk meldde, dat er voor de zekerheid nog wel een geluidstoets komt, omdat zittende bedrijven geen nadeel mogen hebben van deze woningbouw.

Die uitleg van de wethouder was voor het CDA, de Christen Unie SGP en de VVD voldoende om met het plan in te stemmen.

De Lokale Partij had nog wel een vraag, over de brief van de projectontwikkelaar. Daarop antwoordde Oosterwijk, dat de gemeente het probleem met de projectontwikkelaar gaat oplossen. Dat geluidsscherm komt er dus wel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0