Burgemeester brengt bloemen bij echtpaar Siccama-Haartsen

Foto:

Zestig jaar geleden, op 14 mei, werden in Woldendorp/Termunterzijlde de heer Siccama en mevrouw Haartsen in de cht verbonden.

Daarom was het gisteren al een beetje feest en dat werd vandaag ook weer voort gezet. Nu met de komst van burgemeester Renkema. Dit weekeind wordt er in kleine kring buitenshuis feest gevierd.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet, toen zij beide betrokken waren bij een weekendkamp van “Jeugd en Evangelie”. Hij zat in de organisatie, zij was actief als “culinair verzorgster”. Dat noemen we nu de catering.

Meneer heeft chemie gestudeerd, kort in de chemische handel gewerkt, daarna in de nylon productie en vervolgens bij het Directoraat-Generaal van de Arbeid (arbeidsinspectie) en heeft hier uiteindelijk een directiefunctie bekleed. Hij was veel betrokken bij overleggen tussen werkgevers en werknemers over de Arbowet.

Mevrouw heeft als lerares nijverheid kookles gegeven op de huishoudschool.

Mevrouw schildert graag. Meneer zeilde graag, maar heeft net zijn boot verkocht. Naast zeilen op o.a. de Friese meren werden ook het IJsselmeer en de wadden aangedaan.
Ze hebben 3 kinderen, 2 zoons en 1 dochter en inmiddels 10 kleinkinderen. Via zijn werk voor HCF (Healthcare Christian Fellowship) http://www.hcfnederland.nl/ is o.a. Zuid-Afrika bezocht. Ook hebben 2 van hun kinderen in Zambia gewerkt en zijn zij daar op bezoek geweest.
Het echtpaar geeft aan erg betrokken te zijn bij de “zaak van het Koninkrijk Gods”/Evangelische Kerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0