Hoevelaken insectenhotel rijker

Foto:

Het hotel is het resultaat van het initiatief van Han en Els Delen.

Zij hadden de gemeente voorgesteld om het gemeentelijk groen, dat er verwaarloosd uitzag, te verwijderen en te vervangen. Zij stelden samen met de gemeente een brief op voor de bewoners van het Horstpad waarin zij hun idee toelichtten en hen lieten kiezen uit twee opties om dit aan te pakken. Negentig procent van de bewoners koos voor het inplanten van de strook met bloembollen. De uit de kluiten gegroeide planten en struiken zijn destijds gerooid en als vervanging hiervan zijn bollen gepoot. In het voorjaar van 2018 is een grasmengsel ingezaaid. Met de bloeiende bollen en wilde planten verwachten we meer bijen, vogels, vlinders en insecten aan te trekken.

Het Horstpad is dankzij dit burgerinitiatief met ondersteuning van de gemeente Nijkerk en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, verandert in een prachtige, wilde bloemenzee. De strook achter de Willem Farelschool is ontdaan van verwaarloosd struikgewas en ingezaaid met graszaad.

Insectenhotel:

Vorig jaar zijn nestkasten opgehangen door leerlingen van de Willem Farelschool. De leerlingen van het AERES College in Nijkerk hebben insectenhotels gemaakt. Houthandel de Groot uit Hoevelaken heeft hiervoor hout beschikbaar gesteld. Wethouder Nadya Aboyaakoub zette met Han Delen het insectenhotel in de grond.

'

Reacties

article
128260
Het hotel is het resultaat van het initiatief van Han en Els Delen. Zij hadden
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/128260/hoevelaken-insectenhotel-rijker/
2019-05-20T11:54:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2019/05/20114906/2019-05-20-insctenhorel-horstpad-01.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Nieuws