Guðrún Yngvadóttir overhandigt AED (video)

Foto:

Woensdagmorgen werd in de Monshouwerlaan door President van de Lions Club International Guðrún Yngvadóttir een AED overgedragen aan Harrie Smorenburg. Hij is secretaris van de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken.

Dat kon vanwege de opbrengsten onder ander uit het aspergefestival, dat de Lions Hoevelaken organiseerde. Yngvadóttir brengt van van 3 tot en met 5 juni een werkbezoek aan Nederland. Op weg van haar hotel naar Hoenderloo stopte de IJslandse in Hoevelaken. Ely Hackmann zag het gebeuren.

Lions Nijkerk en Hoevelaken

De Lions Club Nijkerk en de Lions Club Hoevelaken zetten zich nu lokaal in om in de gemeente Nijkerk veel openbaar bereikbare AED-apparaten door de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken te laten plaatsen. Een AED-apparaat helpt hulpverleners om reanimatie na een hartstoring succesvol te laten zijn.
Met sponsoracties wordt geld bijeengebracht zodat de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken AED-kasten kan plaatsen. De Lions Club Hoevelaken heeft met het Asperges Festival 2019 zich ingezet voor nog een AED-kast.

Lions International

Lions International is wereldwijd de grootste NGO-vrijwilligersorganisaties met 1,5 miljoen leden die zich belangeloos inzetten om anderen te helpen. Vandaar dat het Lions-motto is “we serve”. Wereldwijd zijn leden van Lions georganiseerd in lokale clubs. Nederland kent ruim 430 clubs met ruim 11.000 leden. Lions Clubs International kent een wereldbestuur met een roulerend voorzitterschap van de International President. Dit jaar is mevrouw Gudrun Yngvadottir uit IJsland Internationaal President. Dit jaar houdt zij van 3 tot en met 5 juni een werkbezoek aan Nederland.
Op 5 juni zal zij onder andere Gelderland bezoeken, eerst naar Hoevelaken voor de onthulling van een AED-installatie en vervolgens naar Hoenderloo om een Lions-project bij de Hoenderloo Groep te bezoeken. Onder verantwoordelijkheid van Stichting Het Vergeten Kind is met Lions-steun, onder andere de Lions Club Hoevelaken, een jongeren-accommodatie Chill Inn gerealiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen