Provinciaal Schoolkorfbal Kampioenschap 2019

Zaterdag 22 juni werd op het sportcomplex van KV Telstar / Dé Register Makelaar in Hoevelaken het Provinciaal SchoolKorfbal Kampioenschap (PSK) voor de provincie Gelderland gespeeld.

In de categorie groep 6 en groep 8 kwamen 8 ploegen in het strijdperk om zich de beste van Gelderland te kunnen noemen.

Na het voorstellen van de scholen en een warming-up door speelsters van de Telstar selectie begon om 10:00 uur het eigenlijke toernooi. Op vier velden werd fanatiek doch sportief gestreden voor elke bal en waren er mooie acties en doelpunten te zien.

De nummers 1 en 2 van elke poule wisten zich te plaatsen voor de kruisfinales. Deze wedstrijden waren nog spannender want de winnaar zou zich plaatsen voor de finale. In één van halve finales van Groep 6 leek het er heel lang op dat er strafworpen nodig zouden zijn om een beslissing te brengen. Een fraaie goal zorgde er vlak voor het einde van de verlenging voor dat Schimmelpenninck van de Oyeschool zich wist te plaatsen voor de finale.

Groep 6

De finale bij groep 6 ging tussen de Schimmelpenninck van der Oyeschool uit Hoevelaken en De Wegwijzer uit Harderwijk. Deze wedstrijd was er spannend. Heel lang wisten de ploegen om en om te scoren, maar uiteindelijk wist De Wegwijzer uit Harderwijk een gaatje te slaan en de wedstrijd winnend af te sluiten.

Groep 8

Bij groep 8 ging de finale tussen de Eben Haëzerschool uit Bennekom en de Schimmelpenninck van der Oyeschool uit Hoevelaken. Een wedstrijd waar de ploegen erg aan elke gewaagd waren. De doelpunten waren schaars door het uitstekende verdedigende werk van beide ploegen. Vanuit een mooie combinatie wist de Schimmelpenninck van der Oyeschool de winnende treffer te scoren en mochten zij zich kampioen van Gelderland noemen.

Het mooie weer, de vele vrijwilligers en de enthousiaste toeschouwers en spelers zorgden voor een mooi en geslaagd toernooi met twee terechte kampioenen.