ZomerOndernemer Amersfoort geeft steun in de rug

Foto:

‘Voor mezelf beginnen.’ Steeds meer jongeren denken erover na én zetten concrete stappen.

In 2018 schreven zo’n 3.500 jongeren zich in bij de Kamer van Koophandel. Daar komt dit jaar weer een aantal bij, want ruim 20 jongeren uit de regio Amersfoort volgen deze zomer trainingen en workshops bij ZomerOndernemer. Aanmelden kan nog steeds via [email protected], er is plek voor maximaal 30 deelnemers.

Veel jongeren die een eigen onderneming willen starten, hebben nog wel een steuntje in de rug nodig. Ook al hebben ze een duidelijk idee en zijn ze creatief en eigenwijs, ze weten vaak niet goed welke stappen ze moeten nemen. Met dat doel kunnen ze zes weken lang meedoen aan ZomerOndernemer. Tijdens een driedaagse training krijgen jongeren (15 – 23 jaar) praktische handvatten en leren zij allerlei ondernemersvaardigheden. In de weken erna worden zij begeleid door ervaren ondernemers uit de regio: Business Buddy’s. Ook zijn de jongeren te gast bij ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. Deelname is gratis en de jongeren krijgen zelfs een startkapitaal.

Steun van gemeentes en bedrijfsleven

ZomerOndernemer wordt financieel ondersteund door de gemeentes Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Ook het bedrijfsleven draagt bij, zoals de Rabobank, Masters of Business, Intersolve, iVention, Lomans, PuurMKB en ProMa Consulting. Meer informatie: www.zomerondernemer.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden