Kjoep in gebruik genomen

Om precies te zijn, de Kjoep staat naast het trapveldje aan de Zijdevlinder, bij het transformatorhuisje achter sporthal Corlaer.

Wethouder Nadya Aboyaakoub ging op de ontstaansgeschiedenis, die drie jaar duurde, in. “De jeugd wil een eigen plek en breed overleg (ook met jongeren binnen Samen aan zet) heeft er na lang praten toe geleid dat er Jobs moesten komen. Er is rekening gehouden met de belangen van jongeren, omwonenden en handhavers. Het toewijzen van plekken was nog lastig: not in my backyard. Men is er uit gekomen en het zijn plekken waar jongelui sowieso komen. Overigens was de wethouder heel stellig: “Maar als het niet werkt, gaat ie weg. Dat is heel duidelijk.”

Een van de jongens zei, dat ze al vaak weggestuurd zijn “en dat is wel raar”. De voorzitter van het jongerenwerk, Renger Walet leit weten,dat een plek gezocht is waar de jongelui toch al komen, zoals de voetbalkooi aan de Zijdevlinder.

Een van de omwonenden zei er heel open tegen aan te kijken: “Ik geef het gewoon een kans, maar ben wel heel benieuwd hoe het gaat.”Later wordt ook met omwonenden en alle andere betrokkenen geëvalueerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0