U kunt naar een expositie over Paasbos

Het Paashuis, ontmoetingscentrum in de wijk Paasbos, opende woensdagavond een foto-expositie over de geschiedenis van de wijk.

Daarnaast wilde de organisatie van het feestelijke moment gebruik maken om buurtbewoners en organisaties die actief zijn in de wijk, te introduceren in een nieuw online wijkplatform. Dit platform biedt betrokkenen bij de wijk een kans om meer samen te werken.

Bezoekers haalden herinneringen op over het ontstaan en veranderen van de wijk. Het online platform dient als een middel om buurtgenoten effectiever met elkaar te verbinden en om een overzicht te geven van de diverse activiteiten die plaatsvinden binnen de wijk.

Online community

Teuno Blankesteijn, één van de initiatiefnemers van het Paashuis, kijkt uit naar de bijeenkomst. “Het is fijn en nostalgisch om met behulp van foto’s terug te kijken naar hoe de wijk geworden is zoals hij nu is, maar daarnaast is het goed om ook vooruit te blijven kijken. Door het creëren van een online community hopen we dat buurtgenoten en organisaties in de wijk elkaar in de toekomst écht gaan zien en elkaar kunnen helpen.”

Ontmoeting

Sinds de opening van het Paashuis in september 2018, ziet Blankesteijn al een positieve verandering in de onderlinge omgang van buurtbewoners. “Tot nu toe zijn de activiteiten die we organiseren, enorm in trek en zijn ze sterk uitgebreid.” Blikvanger in het Paashuis is de grote luchtfoto van de wijk die een hele muur beslaat. “Bezoekers vinden het leuk om hun eigen huis op te zoeken”, aldus Blankesteijn. “Omdat we merkten dat er zoveel belangstelling is voor de wijk en hoe die in de loop van de jaren verandert, namen we het initiatief om een foto-expositie te openen in het Paashuis.”

Het Paashuis

Het Paashuis is een ontmoetingsruimte in de wijk om bijvoorbeeld gezellig een goede kop koffie te drinken. Daarnaast vindt men er informatie over ondersteuningsmogelijkheden én activiteiten voor en door de buurt. Ook is er ruimte voor een overleg of voor gewoon een goed gesprek. Blankesteijn : “Wij geloven dat van onderlinge ontmoeting iedereen beter wordt. Door ontmoeting ontstaat meer begrip, samenwerking, veiligheid en informatie. Daarnaast kan door ontmoeting eenzaamheid of uitzichtloosheid doorbroken worden. Oud of jong, rechts of links, oude of nieuwe Nijkerker; het Paashuis in Paasbos is er voor iedereen.”

Kijk ook naar de foto’serie van Arjen Gerritsma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0