Doelen vrijwilligersprijzen bekend

Foto:

Kika, een activiteit om jong en oud met elkaar te verbinden, Café Rouwkost van Humanitas en 25-jarig jubileum van de fietsclub van het SWO, dat zijn de goede doelen, die 250 euro krijgen van de winnaars van de Vrijwilligersprijs.

Op 6 maart werden i de Postkamer vrijwilligers in het zonnetje gezet met de uitreiking van de jaarlijkse Vrijwilligersprijs. De winnaars ontvingen elk een cheque ter waarde van € 250, waarvan de winnaar mocht bepalen aan welk lokaal initiatief/ goed doel het geldbedrag wordt geschonken. Intussen hebben alle winnaars bekend gemaakt aan welk goed doel zij het geldbedrag willen schenken. ‘Het is mooi om te zien hoe de Vrijwilligersprijs op deze manier nog doorwerkt in de Nijkerkse samenleving’, aldus wethouder Bert de Graaf. 
De uitreiking op 6 maart
Besteding Vrijwilligersprijzen
Het duo Robin Buitenhuis en Jesper Boer won de Stimuleringsprijs voor jonge vrijwilligers. Al tijdens de prijsuitreiking was duidelijk dat het geldbedrag zou gaan naar Stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Robin en Jesper zetten zich via team Kikano in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika. De Stimuleringsprijs voor organisaties die met jongeren werken ging naar Huize Sint Jozef. In Huize Sint Jozef wordt de Vrijwilligersprijs besteed aan een leuke activiteit om jong en oud met elkaar te verbinden, in het kader van de projectdagen Maatschappelijke stage. De Beursvloer Hoevelaken, die de Innovatieprijs won, besteed de prijs aan Café Rouwkost van Humanitas. Een ontmoetingsplaats, met de ontspannen sfeer van een café waar mensen met een grote verlieservaring elkaar kunnen ontmoeten. Tot slot heeft Noor Bekius, die de Inspiratieprijs won, een bijdrage gedaan aan het 25-jarig jubileum van de fietsclub van het Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken. 
Jaarlijkse Vrijwilligersprijs
Veel vrijwilligers vinden het heel gewoon om in hun vrije tijd iets voor een ander of de samenleving te doen. De gemeente Nijkerk vindt deze vrijwillige inzet juist heel bijzonder en wil hier met de Vrijwilligersprijs bij stil staan. De Vrijwilligersprijs wordt georganiseerd om hen te bedanken voor hun betrokkenheid en om anderen te inspireren ook vrijwilligerswerk te doen. De Vrijwilligersprijs is een jaarlijks terugkerend evenement. Eind dit jaar kunnen weer kandidaten worden aangemeld voor de Vrijwilligersprijs 2013. Houd hiervoor de berichtgeving in de gaten. De Vrijwilligersprijs wordt georganiseerd door de gemeente Nijkerk en wordt ondersteund door Sigma, Steunpunt Vrijwilligerswerk en het Corlaer College, Accent Praktijkonderwijs en Groenhorst College. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen