Kinderlintje voor doppenmeisje (foto’s)

Tara Goorhuis (12) uit Nijkerk kreeg vanddag uit handen van burgemeester Renkema het kinderlintje omgehangen.

Goorhuis staat bekend als het “doppenmeisje”. Zij zamelt al drie jaar metalen doppen in, levert deze in bij de ijzerboer en doneert de opbrengst aan KiKa (ter bestrijding van kinderkanker. In 2017 ging nijkerk.nieuws.nl al eens bij haar kijken.

 

Doppen van de burgemeester

Ze was naar het gemeentehuis gelokt, omdat wethouder Nadya Abouyaakoub nog veel doppen voor haar zou hebben. Dat liep anders.

In een volle trouwzaal kreeg ze niet alleen een lintje. Ze kreeg van burgemeester Renkema een grote trommel met doppen. Die had hij nog bewaard uit zijn studententijd. Daar zaten overigens wel veel doppen van bierflesjes tussen.

Omdat Tara na de zomervakantie naar de middelbare school gaat, zal zij minder tijd overhouden voor het inzamelen van de doppen.

Kinderlintje

Een Kinderlintje is een gemeentelijke onderscheiding voor een kind, dat woont in de gemeente Nijkerk, tussen de 4 en 12 jaar oud is en iets bijzonders heeft gedaan of doet voor de samenleving. Dit kan op elk gebied zijn: maatschappelijk, sociaal, binnen een vereniging, binnen de school, e.d. Het gaat hierbij vooral om kinderen die in alle bescheidenheid door het helpen met alledaagse dingen, iets betekenen voor een ander. Een Kinderlintje is heel bijzonder! Tot nu toe zijn er slechts twee Kinderlintjes uitgereikt.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden