Geen vertraging knooppunt Hoevelaken aub

Foto:

In een brief aan de Minister Infrastructuur en Waterstaat van 17 juli dringt de Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar (SHBL) erop aan de reconstructie van knooppunt Hoevelaken zo min mogelijk te vertragen.

De ontbinding van de aannemingsovereenkomst heeft in de gemeenten rondom het knooppunt voor toenemende bezorgdheid geleid. Men is bang voor vertraging. Aanzet voor het project was al in 2007 en het oorspronkelijke plan voorzag in een afronding van het Tracé Besluit (TB) in 2012 waarna werkzaamheden zouden kunnen aanvangen. Toen al stond het Knooppunt Hoevelaken in de top drie van de landelijke lijst van knelpunten!

Voorstellen

SHBL doet in de brief ook een aantal voorstellen en suggesties die kunnen bijdrage aan snellere aanpak. Dat kan, omdat alle concepttekeningen en een redelijk gedetailleerde uitvoeringsplanning al klaar zijn. Bovendien stelt de SHBL (liefst tijdelijke) snelheidsbeperking voor. Daarmee kan de stikstof uitstoot teruggedrongen.Dat is nodig vanwege nieuwe Europese wetgeving over stikstof. Die wetten zijn de oorzaak van de vertraging.

De Stichting Hoevelaken Bereikbaar & Leefbaar is al sinds 2008 actief betrokken bij alle ontwikkelingen rond het Knooppunt en zet zich in om de bereikbaarheid van Hoevelaken (gemeente Nijkerk) te behouden en de milieuoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0