Polo & Country Fair populair bij publiek

Foto:

In het weekend van 31 augustus en 1 september wordt er polo gespeeld in het prachtige natuurgebied tussen Nijkerk en Putten.

Bij de Polo & Country Fair is er voor iedereen iets te doen. Naast de polowedstrijden is de Land Rover Experience aanwezig, er zijn pony-ritjes, roofvogels en een gezellige najaarsmarkt. Er zijn tientallen kraampjes met leuke lifestyle-producten. De toegang is gratis.

Sport of Kings

Polospelers zelf vinden het bijzaak, maar spannend is het natuurlijk wel dat deze sport ook gespeeld wordt door de Britse prinsen William en Harry. De meeste mensen hebben dus ook wel de associatie met Engeland. Maar weinigen weten dat polo ook actief gespeeld wordt in Nederland. In de zomer wordt er ieder weekend in Nederland wel ergens een toernooi gespeeld en deze sport spreekt absoluut tot de verbeelding. Het is een balspel, een teamsport, het gaat snoeihard, de spelers nemen risico, het is een paardensport en het is enorm aantrekkelijk om naar te kijken.

Polo als levensstijl

Over de specifieke gewoonten en gang van zaken in de polowereld is veel te vertellen. Er zijn vaak spelers uit diverse landen die samenkomen, zoals uit Argentinië of Nieuw-Zeeland. De scheidsrechter wordt deze keer ingevlogen uit Zuid-Afrika. Mannen en vrouwen spelen in gemixte teams. Er wordt niet geslagen met de kopse kant van de stick (die mallet genoemd wordt), zoals bij croquet, maar met de zijkant. En er wordt van speelhelft gewisseld na ieder doelpunt. De paarden zijn speciaal gefokt en getraind en zijn klein en wendbaar. Het materiaal is volledig gericht op bescherming omdat contact tussen de spelers en de paarden soms best pittig kan zijn. Kortom, polo is een ‘way of life’ ; de spelers bouwen hun hele leven rond deze sport.

Sportief hoogtepunt

De Polo & Country Fair is het sportieve hoogtepunt van het Nederlandse poloseizoen. De spelers strijden het hele jaar om hier bij te zijn en de teams worden versterkt door Argentijnse sterspelers en de beste Nederlandse amateurs. De Polo & Country Fair is onderdeel van de Dutch Polo Tour welke de meest toonaangevende polotoernooien in Nederland verbindt. De teams worden gesponsord door Jacob Schaap Land Rover, Borghese Real Estate, Van der Gang watches en Drieklomp Makelaars en Rentmeesters.

Goede doelen

Organisator Polo Club Midden-Nederland steunt twee goede doelen die ook mede vorm geven aan het evenement. Stichting Happy Wings bezoekt zieke kinderen met haar roofvogels en laat het publiek bij de Country Fair kennis maken met alle vogels. Stichting Kind te Paard zet haar pony’s in op therapeutische basis en biedt de kinderen op het evenement een kans om ook een ritje te maken.

Belangrijke rol voor toeschouwers

Het publiek heeft ook een taak. Iedereen heeft wel eens in een film een scene gezien waarbij de toeschouwers het veld op gaan om de pollen terug te trappen. Deze ‘treading-in’ is ook daadwerkelijk nodig om de volgende wedstrijd weer soepel te laten verlopen. Hoge hakken zijn dus geen aanrader..
Een Nederlandse expert speaker geeft uitleg bij de actie op het veld. Pas kleding aan op het landelijke terrein en de actuele weersomstandigheden. Dresscode: Engelse Country Lifestyle.

Argentijnse hospitality

Salentein Catering Company verzorgt de culinaire omlijsting in een Argentijns thema zoals past bij de polosport. Er zijn de hele middag heerlijke snacks verkrijgbaar en u kunt hier de befaamde Salentein wijnen proeven. Dit jaar is alweer de 6e editie en de bezoekersaantallen lopen ieder jaar weer op.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden