Expositie “Muziek uit Nijkerk” geopend

“We spelen alleen uit het Marsenboekje (zoals toen, marsen bepalen we ter plaatse).”

Zo instrueerde Marcel Wagenveld zijn fanfareleden voorafgaand aan de opening van de expositie “Muziek uit Nijkerk” in Museum Nijkerk. Voor de opening speelden ze Alla Marcia en de juniorenmars.

Daarna werd het tijd voor de officiële opening, waar Bertie Lemstra het woord voerde. Dat deed ze om dat “haar” -inmiddels niet meer bestaande – “Stichting Muziek Promotie Nijkerk” nog geld over had, waarmee deze expositie bekostigd kon worden.

De openingshandeling verrichtte ze samen met NSFCvoorzitter Wagenveld. Ze onthulden een scherm, waarop allerlei vragen over muziek beantwoord kunnen worden

Dit jaar viert het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps haar 125-jarig jubileum. Maar er is veel meer te beleven, omdat spullen van onder andere Bert van Breda, de klokkenspelvereniging en andere instanties (waaronder video-opnames van nijkerk.nieuws.nl) in de expositie te zien zijn.

Ritn Ditn was er ook. Deze band gaat na de vakantie Nijkerkse scholieren uitdagen. Centraal daarin staat het lied, dat de band voor Nijkerk 600 componeerde. Daarover later meer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0