Zuiderzee Klassieker ook door Nijkerk

Foto:

Zaterdag 28 september komt de negende Zuiderzee Klassieker ook door Nijkerk.

Start en finish zijn in Amersfoort.

het doel van deze toertocht is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker, alvleesklierkanker, de ziekte van Crohn en PDS. Projectleider Dionne Dijkman: “Op deze dag zijn alle deelnemers medestrijders en is saamhorigheid en teamspirit belangrijker dan winnen. Meer dan 1000 fietsers komen deze dag in beweging en maken het verschil voor 2 miljoen mensen met een spijsverteringziekte.”

Samen strijden voor meer onderzoek We starten en finishen vanuit Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting én het middelpunt van Nederland: “Samen strijden voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten.” Deelnemers kunnen kiezen uit 4 verschillende routes (50, 80, 120 of 180 km) zodat het een uitdagende toertocht is voor alle niveaus.

De routes voeren langs de voormalige Zuiderzee en door plaatsen als Nijkerk, Harderwijk en Garderen. We passeren havens, boerderijen, nieuw en oud land en doorkruisen de Veluwe. Op de rustpunten worden de deelnemers voorzien van gezond eten en drinken en een aanmoedigend woord van het Zuiderzee team en bij de finish worden ze groots onthaald! Verschillende topnamen uit de wielerwereld zullen aanwezig zijn en meefietsen om de deelnemers een hart onder de riem t steken.

Gezonde spijsvertering voor iedereen Je spijsvertering kan je beste vriend maar ook je vijand zijn. Ze kan je bang en eenzaam maken, uitputten, slopen of je wereld klein maken. Je spijsvertering kan zelfs je dood worden. Voor bijna 2 miljoen Nederlanders is hun spijsvertering geen vriend. Voor hen is aandacht alleen niet genoeg, voor hen strijden wij dan ook. Met de opbrengsten van de Zuiderzee Klassieker steunt de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek.

Groots onthaal op het Lieve Vrouweplein Amersfoort Alle fietsers worden groots onthaald op het Lieve Vrouweplein, dat deze dag speciaal wordt omgetoverd tot festival terrein met muziek, lekker eten en drinken en gezelligheid.

Deelnemers kunnen zich al aanmelden via: https://2019.zuiderzeeklassieker.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden