Moeder van Romy wil hogere straffen

Foto:

De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen.

Dat schrijft het AD.

De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft”, aldus Marion Nieuwburg-van Gils, de moeder van Romy

De ouders van Savannah, Nick en Romy vinden, dat de moordenaars van hun kinderen er met een celstraf van één en twee jaar te gemakkelijk mee weg zijn gekomen. Met de actie proberen ze een gevangenisstraf tot maximaal vijf jaar af te dwingen voor minderjarigen die een levensdelict plegen. Ook willen ze dat het strafrecht voor volwassenen sneller toegepast kan worden. “Ja, de minister zal onze petitie en de resultaten aannemen, maar of er iets mee gaat gebeuren? Ik denk van niet. De overheid luistert liever naar bepaalde deskundigen dan naar wat er daadwerkelijk in de samenleving speelt.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden