Scouting heeft nieuw clubhuis

Zaterdag 7 september opende Scouting Nijkerk het nieuwe clubhuis aan de Bunschoterweg 29b.

Het moderne, duurzame multifunctionele gebouw heeft een opvallende plek gekregen in de nieuwbouwwijk Doornsteeg. Het nieuwe clubhuis en het omliggende speelterrein bieden ruimte voor de 110 jeugdleden van Scouting Nijkerk. Scouting Nijkerk is trots op de nieuwe accommodatie.

De leden hebben er zelf hard aan gewerkt en bovendien is het gebouw bijzonder duurzaam. Zo liggen er op het dak 48 zonnepanelen en is zeer goed geïsoleerd. Verwarming vindt plaats met een warmtepomp. Het gebouw is niet aangesloten op het gas. Via een vacuüminstallatie wordt meer dan 50% water bespaard op toiletspoelwater. Het Waterschap kan daarna uit het zwarte afvalwater energie winnen. Het minder vuile “grijze” afvalwater van de douches en wasbakken wordt via een wilgen helofytenfilter gefilterd. Het nieuwe onderkomen is een prettig ingerichte plek waar de Nijkerkse scouts er weer jaren tegenaan kunnen.

In 2013 ontstonden de eerste ideeën voor gezamenlijke nieuwbouw van de scoutinggroepen Roncalli en Kiliaen van Rensselaer 1, sinds 2015 verenigd in Scouting Nijkerk. Het oude gebouw, een in de jaren ’80 omgebouwde boerderij, was verouderd en te klein. In overleg met de gemeente is besloten een nieuw gebouw op een nieuwe locatie in de wijk Doornsteeg te realiseren. De gemeente heeft het gebouw in 2018 casco laten bouwen.

Scouting Nijkerk heeft zelf de afbouw uitgevoerd en gefinancierd. Hierbij is Scouting Nijkerk geholpen voor talloze sponsoren, acties en vrijwilligers. Een leuke uitdaging! Scouting bestaat al 60 jaar in Nijkerk. Op dit moment zijn er 110 jeugdleden en het ledenaantal groeit! Scouting heeft daarom behoefte aan nieuwe vrijwilligers die leiding willen geven aan de kinderen. Een leuke uitdaging! Scouting is spel en plezier, met de bedoeling kinderen te leren om samen te werken en respect te hebben voor elkaar en de leefomgeving. Als leiding help je kinderen om spelenderwijs zelfstandige en verantwoorde volwassenen te worden. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Roosmarijn Teerenstra via [email protected]

Meer foto’s van Harry van ’t Veld in de fotoserie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0