Flinke groep deelnemers bekroont wekenlange inspanning in eindweek Nijkerk Challenge 2019

Foto:

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september 2019 vindt voor de zesde keer de eindweek van de Nijkerk Challenge plaats.

Naar verwachting zo’n 60 tot 70 wandelaars lopen dan vier dagen lang een afstand van 5, 10 of 15 kilometer. Zij hebben hiervoor een half jaar lang met elkaar getraind met als doel gezonder en fitter te worden. Bij de Challenge gaat het om in beweging komen, samen wandelen, gezelligheid, je vitaler voelen. De Stichting Gezondheidscentra Nijkerk organiseert dit in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond. De gemeente zorgt voor een financiële ondersteuning. Het motto bij de Challenge is: bewegen loont, je wordt er altijd beter van.

De Nijkerk Challenge is bedoeld voor alle volwassenen en ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het actiever worden. Vanaf april is er een half jaar lang wekelijks met een enthousiaste groep gewandeld in en rondom Nijkerk, onder begeleiding van zorgverleners van de Gezondheidscentra, buurtsportcoaches en ervaren wandelaars. Ook waren er beweeg clinics met sport, spel, conditie en balans. Zo werd toegewerkt naar de uitdaging van de eindweek. Door het wekelijkse wandelen verleggen de deelnemers persoonlijke grenzen, maken zij nieuwe contacten en voelen zij zich fitter. Veel wandelaars blijven ook na de Challenge-periode in beweging.

Routes slotweek Nijkerk Challenge

In de eerste drie dagen van de Challenge lopen de deelnemers routes in de Soesterduinen, Apeldoorn en Uddel. Op de vierde en laatste Challenge-dag sluit de groep wandelaars aan bij het slotfestival van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Ongeveer 4.000 wandelaars ervaren hier een bijzondere dag met mooie wandelroutes en allerlei informatie en activiteiten rondom leefstijl.

Stimuleren om meer te bewegen

Wethouder Harke Dijksterhuis geeft op 25 september het startschot voor de Challenge-week 2019. Dijksterhuis: ”De gemeente Nijkerk ziet graag dat zoveel mogelijk mensen in Nijkerk gestimuleerd worden om meer te bewegen en op die manier bij te dragen aan hun eigen gezondheid. Vorig jaar heb ik een dag mee gewandeld. In de gesprekken die ik toen met de deelnemers had, werd me duidelijk hoe blij zij waren dat ze de uitdaging waren aangegaan. Niet alleen voelden zij zich beter. Ze genoten ook van de onderlinge sfeer. Ik draag dit initiatief dan ook een warm hart toe en wens de deelnemers veel succes.”

Bas van de Goor, initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge, gaf afgelopen maart informatie over de Nijkerk Challenge tijdens de drukbezochte informatieavond in Nijkerk. Hij wist veel mensen te inspireren om mee te gaan doen. Dit leidde uiteindelijk tot een groep van ongeveer 75 deelnemers die 28 september vanuit Nijkerk met een bus naar Den Haag reist voor de slotdag van de Nijkerk Challenge 2019.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden