Parkeertarieven bekend

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Vergunninghouders gaan meer betalen. Ook buiten het centrum moet een in meer straten vergunningen aangevraagd worden.

Tenminste als het aan het college ligt. De raad moet er nog over stemmen.

In de visie “Aantrekkelijk Nijkerk” is opgeschreven, dat de binnenstad autoluw moet worden. Die visie is opgeschreven door een klankbordgroep (met daarin inwoners en ondernemers). Daarom past het college het parkeerbeleid aan. Dat is de logische consequentie van het totale beleid om de binnenstad te versterken.

Naast de tarieven is er aandacht voor het verbeteren van het fietsparkeren, oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte. In het centrum wordt achteraf betaald parkeren ingevoerd.

Tarieven

Het tarief voor vergunningen in de binnenstad voor bewoners wordt € 120 per jaar voor de eerste vergunning (€ 10,00 per maand) en € 240,00 per jaar voor de tweede vergunning (€ 20,00 per maand). De vergunninghouder mag de auto dan op alle plekken voor vergunninghouders in de binnenstad neerzetten.

Voor de schil net buiten het centrum blijft het tarief € 35,00 per jaar. Een tweede vergunning kost daar € 100,00. De voorgestelde schil moet nog definitief worden vastgesteld.

Het voorstel is om het bovenstaande tarief in fasen te verhogen in de komende vijf jaar. Dat is voor het eerste sinds 2003.

Over de mogelijkheden van de parkeergarage de Oosterpoort gaat de gemeente de komende tijd in gesprek met de nieuwe eigenaar.

Op het parkeerterrein naast het stadhuis moet je straks op een deel de blauwe schijf gaan gebruiken.

Een hele dag parkeren in het centrum kost 4 euro.

De gemeenteraad zal in oktober een besluit nemen over de voorgestelde aanpassingen van het Parkeerbeleid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden