Meedenken over nieuwbouw in Nijkerkerveen

DCIM100MEDIADJI_0050.JPG
Foto:

Samen met Heijmans Huizen werkt de gemeente aan plannen voor woningen op de plek van de Van Rootselaarschool en van Concordia.

De plannen hebben intussen een website.

De herontwikkeling van deze locaties komt dichterbij, nu de bouw van het Voorzieningencluster Nijkerkerveen vordert.  Daarom is er intussen nagedacht en ontworpen om de woningbouw planologisch mogelijk te maken. Het bijbehorende ontwerpbestemmingsplan ligt intussen een paar dagen ter inzage.

Op de plek van Concordia zijn acht rij- en hoekwoningen voorzien van twee lagen met een kap. dat worden koopwoningen. Op het terrein van de voormalige Van Rootselaarschool is een appartementengebouw bedacht. Daar komen twintig appartementen voor senioren. Woningstichting Nijkerk zal deze appartementen gaan verhuren. Hier worden ook vier twee onder-één-kap koopwoningen gebouwd.

In een brief zijn omwonenden geïnformeerd. Ze konden maandagavond in gebouw Concordia naar de plannen te komen kijken, er vragen over stellen en suggesties doen. Zo suggereerde omwonenden om achter de nieuwe woningen geen openbaar groen aan te leggen, maar er schanskorven te plaatsen. dat scheelt een hoop onderhoud.

Zolang de stukken ter inzage liggen, kan iedereen zienswijzen indienen. Die vormen dan misschien wel aanleiding om het ontwerpbestemmingsplan aan te passen.

Als alles volgens plan verloopt zal half volgend jaar met de bouw kunnen worden begonnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden