Op 14 december is de Mooiste Toren fraai verlicht

Foto:

Rond de 85.000 euro is nodig om de Mooiste Toren ook mooi uit te lichten.

Er ligt nu ongeveer 50.000 euro op tafel. Dat geld kwam binnen via giften (zoals van bijvoorbeeld de NOV) en acties (zoals het torendiner en het verkopen van de toren van chocola en de torenkaars). De Van den tweelfoundation staat garant voor de ontbrekende 35.000 euro.

Van den Tweel vindt het belangrijk, dat de toren de mooiste blikvanger van Nijkerk wordt. Op die manier kan de toren bijdragen om Nijkerk te promoten. van den Tweel: “Dat is nodig, want er moet nog zoveel gebeuren in de binnenstad”. In vergelijkbare bewoordingen liet hij zich ook uit, toen hij het Molenplein kocht.

Vergunning binnen

Het had nog wat voeten in de aarde, maar de vergunning voor de verlichting is binnen, zo liet Henry Hamstra weten. Binnenkort wordt het contract met de gemeente getekend. Daarna gaat de gemeente, die verantwoordelijk is voor de toren, de opdracht verstrekken. Volgens van den Tweel moet de uitvoering zoveel mogelijk door Nijkerkse bedrijven gedaan worden.

14 december gaat de verlichting voor het eerst aan. Dat is op een zaterdag en dan wordt ook de kerstmarkt en het lichtjesfestival gehouden

Een andere kijk op het fotomoment
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen