Ondersteuning in de laatste levensfase binnen Beweging 3.0

Foto:

Voor de ondersteuning van cliënten en bewoners in de terminale fase en hun naasten gaat Beweging 3.0 samenwerken met gespecialiseerde vrijwilligers van Hospice Nijkerk Thuis.

Op 2 oktober 2019 ondertekenden Ageeth Ouwehand, voorzitter Raad van Bestuur van Beweging 3.0 en Alida van der Hout, algemeen coördinator van Hospice Nijkerk, de samenwerkingsovereenkomst.

Samenwerken in De Pol en St Jozef

De samenwerking vindt plaats in woonzorgcentrum de Pol en St. Jozef. Hospice Nijkerk heeft een zeer goede reputatie in Nijkerk en omstreken voor het bieden van zorg aan terminaal zieke mensen in hun hospice en in de thuissituatie. Het hospice en Beweging 3.0 zijn daarom blij dat nu ook de bewoners van de locaties van Beweging 3.0 in Nijkerk deze palliatieve zorg kunnen ontvangen. De inzet van vrijwilligers is een meerwaarde, zo blijkt uit de samenwerking die Beweging 3.0 heeft met Proxima terminale zorg in de regio Amersfoort. Ageeth Ouwehand: “We kijken uit naar een goede samenwerking met Hospice Nijkerk Thuis”.

Tijd, aandacht en ondersteuning

De samenwerking richt zich op het bieden van tijd, aandacht en ondersteuning aan cliënten en bewoners in de terminale fase en hun naasten door gespecialiseerde vrijwilligers palliatieve terminale zorg (VPTZ). In overeenstemming met de cliënt/bewoner en de familie zijn de vrijwilligers van Hospice Nijkerk Thuis zowel overdag als ’s nachts in te zetten. Het netwerk van een cliënt of bewoner is soms klein. De vrijwilliger kan een steun en toeverlaat zijn door bijvoorbeeld te waken, zodat familie kan slapen en er de volgende dag weer kan zijn. Maar ook door overdag een paar uur te ondersteunen. De ondersteuning door vrijwilligers vormt een aanvulling op de beroepsmatige zorg van onze collega’s en de zorg die mantelzorgers bieden.

Voor meer informatie over vrijwilliger worden, kunnen mensen contact opnemen met de Hanneke Hilber, coördinator van het hospice via tel. 033-2473100 of [email protected]

Op de foto v.l.n.r.: Jessica Winter en Hanneke Hilbers, coördinatoren van Hospice Nijkerk Thuis en Christien van Ark, clustermanager Beweging 3.0. Op de voorgrond: Alida van der Hout, algemeen coördinator Hospice Nijkerk en Ageeth Ouwehand, voorzitter Raad van Bestuur Beweging 3.0.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden