De Mooiste Verlicht draagt budget over aan gemeente

Foto:

Maandag 7 oktober tekenden de gemeente Nijkerk en de stichting de Mooiste Verlicht een samenwerkingsovereenkomst.

Hiermee kan de gemeente de opdracht voor de nieuwe verlichting verlenen. De verwachting is, dat installatie van de speciaal ontworpen verlichting 14 december aan kan.

De stichting de Mooiste Verlicht, opgericht in 2016, zette de afgelopen jaren zijn schouders onder een grote inzamelingsactie. Het geld om de mooiste toren van Nederland is inmiddels goeddeels bij elkaar.

Burgemeester Renkema: “Fantastisch dat een particulier initiatief dit teweeg heeft gebracht. De toren is natuurlijk prachtig, terecht dat hij in 2012 is verkozen tot de mooiste toren. Met de nieuwe verlichting komt hij nóg beter tot zijn recht. Met het budget kunnen wij als eigenaar van de toren de opdracht verlenen aan het installatiebedrijf. Ook zorgen wij voor het beheer en onderhoud, van de toren, en straks ook van de nieuwe verlichting.”

Duurzaam

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de toren van alle kanten op de mooiste en meest duurzame manier te verlichten. De huidige verlichting is verouderd en ook niet duurzaam. Door de nieuwe verlichting uit te voeren met LED verlichting kan het duurzamer, mooier en goedkoper dan de huidige verlichting.

Bij het ontwerp was respect voor het historisch karakter van het gebouw en de religieuze functie ervan leidend. Het ontwerp versterkt het monumentale karakter van de toren met armaturen áán, ín en óm de toren. Zo wordt de mooie architectuur benadrukt.

Henry Hamstra, voorzitter van de stichting de Mooiste Verlicht: “De toren is van de Nijkerkers en daarom is het mooi dat iedereen de kans heeft gehad haar lichtje bij te dragen.”

Op de foto vlnr: Christine Huisman (secretaris van de stichting), Henry Hamstra (voorzitter), burgemeester Gerard Renkema, Aalt van de Bunt (penningmeester) en Niels Staal (algemeen bestuurslid).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0