Wethouder Dijksterhuis bij BlitsXtra

Foto:

Donderdag was wethouder Harke Dijksterhuis op bezoek in het jongerencentrum Blits. H

Hij was daar om “BlitsXtra” in de praktijk mee te maken. dat is de activiteit voor jongeren met een lichte beperking zoals ADHD PDD NOS of een andere vorm van autisme. Het is een echte plek voor deze doelgroep, waar ze ook kunnen wennen aan de activiteiten in het jongerencentrum Blits.

Op het programma stond een echte “High Tea”. Hierna heeft de wethouder ook nog gesproken en gekaart met de doelgroep. Het bezoek van de wethouder is bijzonder gewaardeerd door de medewerkers van Blits en door de doelgroep in het bijzonder.

Over BlitsXtra

Ieder kind wil graag contact met leeftijdsgenoten. Dat is bij jongeren met een vorm van autisme en/of AD/(H)D niet vanzelfsprekend. Het is zelfs vaak lastig door de beperkingen, die zij ondervinden. Daarom is het jeugd- en jongerenwerk, met ondersteuning van Mee Veluwe in 2013 in Nijkerk gestart met Chill-Crowd en in Hoevelaken met BlitsXtra. Het zijn ontmoetingsactiviteiten voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis en/of AD(H)D. Zo kunnen ook zij iedere week naar hun eigen club gaan.

Omdat ze moeite hebben met bepaalde prikkels en wisselingen hebben, is het belangrijk, dat er een vaste begeleider is. Daarom blijft  jeugd- en jongerenwerk deze activiteit zeker blijven aanbieden. Ook al, omdat ouders en jongeren dat erg waarderen, aldus Robert den Hartog, Hij is coördinator van het jeugd- en jongerenwewrk.

Inmiddels komt het al voor dat jongeren uit de eigen doelgroep gaan meehelpen met het begeleiden van de activiteit, maar ook doorgroeien als vrijwilliger het reguliere jeugd- en jongerenwerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden