Eenvoudig fiets huren op Station Hoevelaken

Sinds vrijdag 18 oktober kan iedereen bij Station Hoevelaken eenvoudig een fiets huren. Er is een turquoise-groene carrousel geplaatst met 20 KeoBikes, een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland.

Op het station in Hoevelaken is de KeoBike officieel geopend in aanwezigheid van Rob Plooy (projectmanager Keolis Nederland), Wim Oosterwijk (wethouder Gemeente Nijkerk) en René Milder (KeoBike). De wethouder opende de KeoBike door, na uitleg over de werking, de carrousel in gebruik te nemen. ,,Het deelfietsconcept is een belangrijke toevoeging op het openbaar vervoer in Hoevelaken. Het richt zich op reizigers die vanaf het station verder willen reizen met de fiets. Het idee is dat reizigers bewust kiezen voor het vervoermiddel dat het meest logisch is. En dat is zeker niet altijd de auto”, aldus Wethouder van de Gemeente Nijkerk Wim Oosterwijk. ,,De KeoBikes dragen bij aan een betere bereikbaarheid van onze bedrijventerrein en wijken waar het openbaar vervoer minder beschikbaar is.”

De plaatsing van de carrousel op de parkeerplaats bij het station is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Nijkerk, Provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de komst van deze carrousel in Hoevelaken breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit in de regio. ,,De KeoBike mag je op een andere locatie inleveren dan waar je hem hebt gehuurd. Dat is op de plattegrond te zien”, vertelt Plooy. ,,Zoals het er nu naar uitziet gaan we ook een concept op te zetten voor bedrijven.”

Het KeoBike concept

In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland op grote schaal gestart met het innovatieve deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 25 locaties en 290 KeoBikes op de Veluwe. In de eerste helft van 2019 komen er nog eens 15 locaties en 160 KeoBikes bij. ,,We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn”, licht Frank Janssen, Algemeen Directeur van Keolis Nederland toe. ,,KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

De fiets

De KeoBike is een robuuste design fiets van VanMoof, het heeft een intelligent slot van Mobilock, waar geen fietssleutel voor nodig is, en de unieke carrousels, waar de fietsen eenvoudig in worden gestald zijn een mooie combinatie. De KeoBike is een lichtgewicht fiets, met een bagagerekje en voorzien van 28″ wielen om de KeoBike geschikt te maken voor een zo groot mogelijke groep mensen. Niet iedereen is even lang natuurlijk en daarom is het zadel van de KeoBike verstelbaar. ,,De KeoBikes zijn te traceren op laatste gebruiker, we weten dus wie de fietsen huurt. Bij diefstal wordt onmiddellijk aangifte gedaan bij de politie met de gegevens die bij ons bekend zijn”, vertelt Plooy.

Digitale fietssleutel

Zowel op de carrousel als op de fiets staat een stapsgewijze handleiding. Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur bedragen slechts € 3,00. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd.

Onderhoud en reparatie

Heb je een KeoBike gehuurd en sta je met pech langs de weg dan komt het serviceteam van KeoBike je helpen. Het serviceteam van KeoBike zorgt dat de fietsen in goede conditie zijn en blijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden