Corlaer College begint weddenschap

Zangeres Sarah Jane opende maandagmorgen het leesproject De Weddenschap op het Corlaer College.

Leerlingen van het Corlaer College (klas 3, vmbo-tl) doen mee aan het leesproject De Weddenschap.

De uitdaging van De Weddenschap is om in een half jaar tijd drie boeken te lezen. Wanneer dat lukt is de missie voltooid. De leerling krijgt een certificaat en maakt kans op mooie prijzen. De school met de meeste deelnemers krijgt de landelijke trofee.

Drie bekende Nederlanders fungeren als boegbeeld van de campagne. Dit zijn jaar zijn dat Loiza Lamers, Gerson Main en Sarah-Jane., waarover u hier meer kunt lezen.

Hoe werkt De Weddenschap

Op basis van een filmpje kiezen de leerlingen en studenten een van hen als leescoach. Gedurende de zes maanden die De Weddenschap duurt sturen de leescoaches tips in de vorm van filmpjes en nieuwsupdates om het lezen te stimuleren. De docent blijft natuurlijk de belangrijkste leescoach. De Weddenschap biedt een stappenplan en tijdspad voor de docent.

Waarom De Weddenschap?

Wie meer leest wordt beter in taal. Dit klinkt niet alleen logisch, het is ook echt zo. Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Het maakt niet uit welk boek je leest, maar het draait erom mensen zoveel mogelijk positieve leeservaringen te bezorgen. Met de campagne wil Stichting Lezen aantonen dat er voor iedereen een boek is dat bij hem of haar past, dus ook bij aarzelende lezers. Sarah-Jane:”De Weddenschap is een mooi initiatief om het lezen te stimuleren en voor mijzelf om het lezen weer op te pakken.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden