Afgeladen manege sluit menindoor feestelijk af

Er wordt wel eens gevraagd: “Waar is nou dat feestje?”.

Dat feestje was afgelopen dagen in Manege Luxool, waar Menclub De lange Boom een evenement van wereldklasse organiseerde, de Menindoor Nijkerk!

Tijdens dit driedaags mensport spektakel verschenen 190 deelnemers aan de start in zes verschillende rubrieken. Allen streden zij voor die felbegeerde startbewijzen van de finale. Van de zes rubrieken zouden alleen de zesenveertig snelste deelnemers op zaterdagavond aan de start verschijnen.

Zaterdagochtend kwam het publiek binnendruppelen en waren de tribunes de hele dag al gezellig gevuld.Een uur voor aanvang van de finale werd het dringen geblazen. De eerste finalestrijd was hiermee al begonnen, dit keer door het publiek op zoek naar een mooie zit- of sta-plek op de volle tribunes.

De rubriek enkelspan pony mocht met tien finalisten het spits afbijten, gevolgd door tien enkelspan paardrijders, zeven tweespan paarden finalisten, vier deelnemers met tandem pony’s, tien finalisten tweespan pony’s en de wedstrijd werd afgesloten met vijf vierspan pony’s rijders.

De finalisten lieten er niets aan gelegen deze spannende strijd te winnen. Er werden risico’s genomen. Dat pakte voor sommigen goed uit, maar bij anderen kostte dat strafseconden door afgereden elementen. Niet alleen de deelnemers maar ook de paarden gaven alles om tijdens de opzwepende finalemuziek het snelst over de finishlijn te gaan.

Het ging om honderdsten van een seconde. De spanning was te snijden, maar wat was er een sportiviteit onder de deelnemers en het uitzinnige publiek. In het parcours zijn drie nationaliteiten aan de start verschenen en op de tribunes werd door Nederlanders, Belgen en Duitsers arm aan arm gejuicht voor alle finalisten.

De totaal uitslagen zijn te vinden op de site van de menclub de Lange Boom. Voor 2019 zit het er weer op maar Manege Luxool en Menclub De Lange Boom zien u graag volgend jaar 5, 6 en 7 november terug bij de Menindoor 2020!

De podiumplaatsen

Enkelspan Pony
1: Marissa Schuiling
2: Kristof Piccart
3: Demi Brink

Enkelspan Paard
1: Bas de Koning
2: Bernie Damen
3: Pieter Karelse

Tweespan Paarden
1: Gerard Hoeksma
2: Marcel Marijnissen
3: Albert Hooyer

Tandem Pony’s
1: Egbert-jan De Vries
2: Jorn Kuipers
3: Nick van der Sypt

Tweespan Pony’s
1: Frans Marijnissen
2: Mandy Van Delft
3: Gijs Van Veluw

Vierspan Pony’s
1: Gerco Van Tuyl
2: Hendrik-jan Beekhuiszen
3: Marijke Hammink

bijdrage van Petra de Graaf (tekst ) en Arjen Gerritsma (zie fotoserie en zijn website voor meer)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden