Meer AED’s in uw wijk?

Foto:

Als u of iemand, die u lief heeft een hartstilstand krijgt, bent u blij als er een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de buurt is.

Zelf een actie opzetten

In verschillende andere gemeenten is de volledige dekking behaald dankzij inwoners die zelf een inzameling hielden. Een voorbeeld van zo’n gemeente is Zeewolde. Door inzet van de buurt en het storten van een (klein) bedrag door de gehele buurt is de gemeente Zeewolde voorzien van AED’s. In de gemeente Nijkerk helpt de AED stichting Nijkerk–Hoevelaken u met het opzetten van zo’n buurtactie. De stichting kan u een brief leveren, die u in uw buurt kunt uitdelen. Daarin worden mensen opgeroepen om geld te storten voor de AED in uw straat of buurt. Als u zo’n actie wilt opzetten, is het uw rol om veel reclame te maken voor uw digitale actie. U kunt zich dan aanmelden bij de Stichting AED Nijkerk-Hoevelaken. Want vele kleine beetjes, zorgen samen voor een hele AED. Daar helpt u uw buurt mee. Stuur een e-mail naar [email protected] als u uw AED wilt aanmelden, of wanneer u zich hard wilt maken voor een AED in uw buurt.

AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken

Ten eerste vraagt de AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken u om aan hen door te geven of u een AED in uw huis of bedrijfspand hebt, of buiten aan de muur. De Stichting brengt precies in kaart waar al AED’s aanwezig zijn en op welke plekken er nog te weinig zijn. De Hartstichting heeft berekend dat er in de gemeente Nijkerk in totaal 74 AED’s nodig zijn. De norm om te spreken van een volledige dekking, is dat er om de 300 meter een AED buiten aanwezig is. U kunt uw AED aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] Uw hulp bij deze inventarisatie is hard nodig!

AED

Een AED is een draagbaar apparaat, dat het hartritme na een hartstilstand weer kan herstellen . Daarmee is de overlevingskans veel groter. Maar toch is nog niet de hele gemeente voorzien van voldoende AED’s om een dekkend netwerk te krijgen. U kunt meehelpen om dit wel voor elkaar te krijgen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0