Nationaal schoolontbijt met kindcentrum Oranje Nassau

Foto:

Burgemeester Renkema ontbeet donderdagmorgen met leerlingen van kindcentrum Oranje Nassau

Het was weer tijd voor het Nationaal Schoolontbijt, voor de zeventiende keer alweer.

Het moment wordt benut om leerlingen een en ander te leren over het belang van een goed ontbijt. Mag jij je telefoon aan het ontbijt bij je hebben, vroeg Renkema. Nou, dat was wel een dingetje. Dat het ontbijt ook gezond moet zijn onderstreepten drie buurtsportcoaches door een smoothie van fruit uit te delen.

Ieder jaar is er ook een goed doel, dit jaar “Het Vergeten Kind” Daarvoor was een cheque van 350 euro.

De burgemeester gebruikte het moment ook om leerlingen wat meer te vertellen over wat er in het stadhuis gebeurd en leerlingen konden vragen stellen. Ze wilden weten, of de burgemeester gezond ontbeet, hoe oud hij is en waar die ketting – die hij om had – voor was. bedoeld werd: de ambtsketen, die de burgemeester bij officiële gelegenheden draagt

Nationaal Schoolontbijt

Deze week ontbijten een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond op 2.750 basisscholen.

Tegelijk vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Gelderland ontvangen de burgemeesters van 37 gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis. Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen. Om rust en aandacht draait het ook bij deze editie van de ontbijtweek met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Versbakkerij van Montfrans verzorgt Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 4 t/m 8 november verzorgt Versbakkerij van Montfrans samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland gezond ontbijt voor basisschoolkinderen. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen kunnen mede daardoor met elkaar gezond ontbijten. Versbakkerij van Montfrans levert dit jaar brood aan de Rehobothschool aan de Brink.

Volkoren helden

Volkoren producten spelen de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0