Formido wordt Praxis

Foto:

De Formido aan de Watergoorweg is de laatste Formido in Nederland.

De eigenaar van Formido is ook eigenaar van Praxis (in Nederland) en van de bouwmarkten van Brico en Brico Plan-it in België. Voor Nederland heeft hij de keus gemaakt om zich op één merk te concentreren en daarom de Formido-formule te beëindigen. Jan Folkers kreeg de mogelijkheid om zijn Formido een Praxis te laten worden. Op dat aanbod is hij ingegaan.

Uitverkoop

In de loop van het voorjaar moet dat zijn beslag krijgen. Voor het zover is, moet er eerst nog een verbouwing plaatsvinden. Dat gebeurt begin volgend jaar, nadat onlangs het dak is vervangen. Een enorm waterschade zorgde voor een vertraging van twee weken en 35 pallets onverkoopbare spullen. De winkel was alles bij elkaar vijf weken dicht.

Met behulp van Praxis wordt het aanbod weer aangevuld. Tegelijk zijn er ook veel spullen in de uitverkoop. Vandaar de advertenties in de krant.

De veranderingen

Het assortiment is straks een stuk uitgebreider. Door de winkel efficiënter in te delen, is er ruimte om maar liefst 200 meter stelling toe te voegen (met gemiddeld 5 planken boven elkaar is dat dus een kilometer meer plank en dus assortiment). Hierdoor zal de keuze voor de klant enorm toenemen. Jan Folkers: “Maar wat blijft zijn dingen zoals het PostNL businesspoint, het hele team met hun kennis van zaken en klantgerichtheid, natuurlijk de zagerij en onze montageservice. Hiervoor heb ik zelfs een nieuwe medewerker aangenomen in de persoon van Wilco Ruiter die de zagerij zal bemannen. Hij zal ook de montageservice gaan uitvoeren. Zaken zoals laminaat leggen, traprenovatie monteren, het monteren van horren, raamdecoratie (plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën e.d.) kastenwanden-op-maat zijn dingen waarvoor onze klanten (straks nog steeds) bij ons terecht kunnen.”

Optimisme

Folkers: “wij blijven gewoon, wij doen ons best om onze klanten zo snel mogelijk weer zo goed mogelijk te helpen (ook tijdens de verbouwing begin volgend jaar, want wij blijven dan gewoon open) en gaan er volgend jaar weer de mooiste en beste bouwmarkt van Nijkerk van maken!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden