Mieke van de Bunt runt straks voorzieningencluster Nijkerkerveen

Foto:

Het voorzieningencluster Nijkerkerveen heeft een locatiemanager aangenomen.

Haar naam is Mieke van de Bunt.

Het voorzieningencluster wordt momenteel gebouwd in hartje Nijkerkerveen. Het krijgt straks nog een nieuwe naam. Evenals de school die straks in het pand gehuisvest is. Deze namen worden medio december bekend gemaakt.

Van de Bunt wordt vanaf half november gastvrouw van het voorzieningencluster. Bibliotheek Nijkerk, de Johannes Calvijnschool, het dorpshuis, peuterspeelzaal De Triangel, Kindercentrum Bzzzonder en Bijzondere Gasten, maken straks gebruik van elkaars ruimte, maar ook van elkaars expertise en kennis. In de gezamenlijke hal is het straks mogelijk om voorstellingen te volgen, deel te nemen aan activiteiten, biebboeken te lenen, een ruimte te huren, maar ook om een kop koffie te drinken of om een lunch te nuttigen. De school, peuterspeelzaal en kinderopvang werken nauw samen om een doorgaande leerlijn voor kinderen te creëren.

Mieke van de Bunt, is geen geboren en getogen Veender, maar mag zich inmiddels wel zo noemen. Ze woont al ruim twintig jaar in Nijkerkerveen en geniet volop van het dorpse. “Het ons kent onsgevoel, de ruimte, het groen en ook dichtbij de stad. Toen ik deze vacature op Facebook zag, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik word enorm blij van de mogelijkheden die deze rol mij biedt. Mensen zich welkom en gezien laten voelen, partijen met elkaar verbinden, gastvrij zijn en dat allemaal in mijn eigen dorp. Ik word straks het aanspreekpunt van alle huisgenoten, maar ook van vrijwilligers en alle Veenders die straks langskomen voor een lekker bakje koffie, het huren van een zaal voor hun verjaardag of aanschuiven voor een lekkere lunch. Er is echt behoefte aan een gezellige en levendige ontmoetingsplek. Niet alleen voor de inwoners die hier geboren en getogen zijn, maar ook voor mensen die hier nieuw zijn komen wonen. Het eerste wat ik op ga pakken is het organiseren van een nieuwjaarsborrel op 9 januari. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen mensen het pand bekijken. Dit is nog niet de officiële opening. Die plannen we in het voorjaar als iedereen wat meer gesetteld is. Maar de deuren openen we al vanaf 6 januari. Dan hoeven mensen voor een broodje niet meer uit te wijken naar Hoevelaken of Nijkerk. Zo fijn! Er komt veel op me af, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in.”

Er is nog ruimte voor het huren van ruimte. Dat kan ruimte zijn die zo af en toe gehuurd wordt, of op structurele basis. Heeft u daar interesse in? Neem dan even contact op met Mieke via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden