Retourette aan de Frieswijkstraat 72 tijdelijk gesloten

Foto:

De retourette bij de Albert Heijn sluit vrijdag 22 november vanaf 17.00 uur tot en met dinsdag 3 december.

Maar er zijn alternatieve, bestaande locaties waar u verschillende afvalsoorten naar toe kunt brengen. Ook werkt de gemeente aan een alternatieve tijdelijke locatie.

Milieustraat

U bent welkom op de Milieustraat, aan de Blekkerserf 4. U kunt uw plastic, metaal en drankkartons, papier, textiel hier gratis inleveren. De statiegeld flessen van de supermarkt kunt u even opsparen tot woensdag 4 december 2019. Deze kunt u niet kwijt op de Milieustraat. De Milieustraat is geopend op maandag tot en met vrijdag van 07.45 uur tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. Op zaterdag 23 – én zaterdag 30 november ontvangt u bovendien een kleurrijk presentje. Omdat wij u bedanken voor de extra moeite die u neemt om naar de Milieustraat te komen. Dit aanbod geldt zolang de voorraad strekt!

Milieupleinen

Dit zijn plaatsen waar u bijna al uw verschillende afvalsoorten naar toe kunt brengen:

  • Milieuplein in de Boni: glas, pmd-afval, papier, kunststof, kleding en schoenen en batterijen;
  • Milieuplein bij de Jumbo op de Torenstraat: glas, pmd-afval, kunststof, kleding en schoenen;
  • Milieuplein bij de Aldi op de Hoefslag: glas, pmd-afval, kunststof, kleding en schoenen;
  • Milieuplein bij de Boni aan het Zandoogje: glas, pmd-afval;
  • Anker: glas, pmd-afval;
  • Rotonde Bunschoterweg: glas, pmd-afval;
  • Beatrixstraat: glas, pmd-afval papier;
  • Woonwijk de Doornsteeg: glas, pmd-afval, papier, textiel en schoenen.

Alternatieve locatie

Naast bovengenoemde locaties werkt de gemeente aan een alternatieve locatie om papier en pmd-afval kwijt te kunnen. Deze alternatieve locatie laat de gemeente weten, zodra hiervoor alles geregeld is. Denk hierbij aan stroomvoorziening en inzet van personeel.

Inzameling pmd-afval

Het huis-aan-huis inzamelen van pmd-afval (plastic, metaal en drankverpakkingen) vindt plaats bij laagbouwwoningen. Elk huishouden in een laagbouwwoning heeft de mogelijkheid om een grote container (240 liter) aan te schaffen of gebruik te maken van plastic pmd-afval zakken. Heeft u nog geen pmd-container en wilt u hier wel gebruik van maken? Dan kunt u dat doen door het online formulier Afvalcontainer aanvragen in te vullen.

Transparante plastic zakken

Ook kunt u het pmd-afval aanbieden in een transparante plastic zak. Deze zakken stelt de gemeente gratis beschikbaar en zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Met uitzondering van de Aldi en de Lidl. En tijdelijk zijn de zakken tijdens de verbouwing van de Albert Heijn aan de Frieswijkstraat, hier niet verkrijgbaar.

Legen van de containers en ophalen zakken in week 48

Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt om de drie weken plaats. Tijdens de verbouwing van de Albert Heijn kunt u in week 48, dat is de week van maandag 25 november uw pmd-afval aan de straat aanbieden. Check op Mijnafvalwijzer.nl de dag waarop bij u de afvalinzamelaar het afval ophaalt.

Oud papier

U kunt oud papier brengen naar de Milieustraat en bij diverse andere grote supermarkten, schoollocaties en verenigingen. De locaties in uw buurt vindt u op Mijnafvalwijzer.nl. (De Frieswijkstraat is dus tijdelijk gesloten).

Glas

Wanneer u uw glas in de glasbak gooit, kan dit gebruikt worden om nieuw glas mee te maken. Zo helpt u het milieu. De locaties in uw buurt vindt u op Mijnafvalwijzer.nl. (De Frieswijkstraat is dus tijdelijk gesloten). Uw statiegeldflessen kunt u vanaf woensdag 4 december 2019 weer inleveren aan de Frieswijkstraat.

Textiel

Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde! Want die kleding kunnen we nog prima gebruiken. U kunt uw oude kleding tijdens de verbouwing van de retourette aan de Frieswijkstraat kwijt op de volgende locaties:

  • Milieuplein in de Boni;
  • Milieuplein bij de Aldi op de Hoefslag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden