Bouwbedrijf Beitler wint bedrijvenschietcompetitie

Foto:

Het team van Bouwbedrijf Beitler heeft met overtuiging de finale van de Bedrijvencompetitie van schietvereniging Frans Tromp gewonnen.

Met een riante voorsprong versloegen de winnaars de teams van Euretco en Trimsalon Bodine.

Twee keer een 10

100-jarige S.V. Frans Tromp organiseerde de bedrijvencompetitie voor de 32e keer. Dit keer zelfs met een bijzonder tintje. In de voorronden presteerde Arnold van Soeren het om -tot twee keer toe- de absoluut perfecte 10 te schieten. Tijdens de Olympische Spelen van Londen presteerde de Nederlandse topschutter Peter Hellenbrand dit voor de allereerste keer in een Olympische finale. Dat plaatst de twee schoten van Van Soeren toch wel in een bijzonder, Olympisch, daglicht.

In de voorronden kon ook worden geschoten op een gelukskaart. Op een foto van het Alhambra in Granada was een klein stipje aangebracht, dat geraakt moest worden. En “raak” leverde de schutter een verrukkelijke rookworst op. Maar, die Boniworst kon meteen warm gemaakt en genuttigd worden. Het leverde soms hilarische momenten op. Aan het eind van de week bleek, dat er bijna 40 keer was raak geschoten. Er werd smakelijk gegeten.

Team Beitler gewoon te sterk

De finale werd op 13 november verschoten. De teams van Beitler, Eurectco en Trimsalon Bodine hadden zich terdege voorbereid. Het spel was op de wagen. Al snel bleek dat het team van Beitler met de eer zou kunnen gaan strijken. Remco Plaggenhoef en Jaap van ’t Bosch scoorden resp. 78 en 71 punten, Gert Troost deed het iets minder. Hij was niet blij met zijn 55 punten, een magere score voor zijn doen.

Toch was met die scores het gat met de andere teams geslagen. Larry Bos van Euretco was daar de hoogste schutter met 65 punten. De tweede schutter van Euretco bracht een povere 39 punten op de schijven. Om tenminste gelijk te komen met Beitler zou de laatste schutter van Euretco de volle 100 punten moeten schieten. Dat was teveel gevraagd. Met zijn 51 punten  kwam hij er voor een ex aequo 49 te kort. Het team van Trimsalon Bodine bleek geen gevaar voor de posities van Beitler en Euretco. Geplaagd door het uitvallen van gewaardeerd teamlid moesten zij genoegen nemen met de derde plaats. Bodine en Owen Huijskes deden hun uiterste best. Om de het zilver te veroveren had het derde teamlid, Sem, een score nodig van minstens 51 punten. Hij kwam er uiteindelijk 22 te kort. Een absoluut dappere poging die, helaas voor dit jonge enthousiaste niet voldoende was om het zilver te grijpen.

Hoogste score 65

De individuele titel ging naar Bert Dirksen van Garage Joop Huijskes. Met een score van 65 punten wist hij Gert Troost (Beitler) en Jan Teunissen ( Euretco) ruim voor te blijven. Bij de dames was het Bodine Huijskes (Trimsalon) die het goud om de hals gehangen kreeg van voorzitter Hans Zwakman.

Zwakman merkte na de prijsuitreiking op: “Het is weer een bijzonder leuke wedstrijd geweest. Er werd op een behoorlijk niveau geschoten en de pret was niet van de lucht. Een prachtig evenement waar we onze 100-jarige jubileumviering op een mooie manier mee afsluiten.”

bijdrage van Gerrit Steen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden