Haylie van Vaneveld steunt “Haarwensen”

Foto:

Haylie van Vaneveld (bijna 10 jaar) heeft een online challenge bedacht voor Stichting Haarwensen.

Haar challenge kwam onlangs online.

Nadat zij haar vlecht doneerde, wilt ze nu heel graag geld inzamelen. Ze hoopt ze dat heel veel mensen meedoen, haar challenge uitvoeren door een video of post te plaatsen. Dat kan op YouTube of Instagram. Deelnemers kunnen een bedrag te doneren aan stichting Haarwens onder vermelding van “De kusjes van Challenge”.

Over Haarwensen

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.

Haarwensen biedt deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Al 10 jaar actief

Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Yvonne de Boer is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Vele kinderen die vechten tegen kanker worden hier in het Emma Kinderziekenhuis behandeld. Door de werkzaamheden van Yvonne binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kinderen die hun haar gingen verliezen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond Yvonne al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend.

Mede dankzij een televisie optreden bij Paul de Leeuw kreeg Yvonne veel haar en financiële hulp. Dankzij alle spontane acties heeft Haarwensen op 7 april 2008 haar eerste haarwerk kunnen weggeven. Dit met het doel dat er nog velen mogen volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden