Inwoners denken mee over beheer openbare ruimte

Foto:

Wat vinden mensen belangrijk in de openbare ruimte? Waar willen ze meer aandacht voor? Iedereen kan meepraten en meedenken over dit onderwerp.

Het college wil die kennis en ervaring van inwoners graag gebruiken voor een nieuwe Visie Beheer Openbare Ruimte.

In de maanden januari en februari kan iedereen daarover meepraten. Want, de openbare ruimte is van en voor iedereen. Er komt een digitale enquête. Ook organiseert de gemeente bijeenkomsten. dat doet ze per kern. Inwoners en betrokken organisaties krijgen voor de enquête en de bijeenkomsten in december persoonlijk een uitnodiging. Het college gaat die visie in het voorjaar 2020 opschrijven, daarna is de raad aan de beurt. Voor de zomer 2020 wordt er een besluit over genomen.

Het college wil in die visie niet alleen aandacht voor inrichting en groen, maar ook voor meer sociale onderdelen. dan gaat het over spelen, bewegen, sporten en ontmoeten.

De nieuwe aanpak wordt heel praktisch: hoe ziet het er uit en wat gebeurt er als de gemeente iets aanpakt. In de nieuwe visie is het mogelijk om per kern of per wijk andere keuzes te maken. Zo kunnen inwoners per kern bepalen wat ze belangrijk vinden.

Er is wel een “maar”: de gemeente heeft geld om de openbare ruimte op orde te houden, maar daar komt niet meer geld bij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden