Kwaliteitsimpuls voor het centrum van Nijkerkerveen

Foto:

Er wordt volop gebouwd in Nijkerkerveen.

Naast woningbouw is het gezamenlijke gebouw voor de school, de bibliotheek en het dorpshuis ook bijna klaar. In de loop van volgend jaar worden de straten in het centrum aangepakt. In 2021 wordt als sluitstuk het dorpsplein als ontmoetingsplek ingericht.

Kwaliteit verbeteren

‘’Deze ontwikkelingen bieden kansen om samen met de inwoners een mooi en herkenbaar dorpshart maken. Hierbij zal de ruimte een nieuwe inrichting krijgen en worden de wegen en voorzieningen ook meegenomen”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. Het college vraagt de gemeenteraad hiervoor in 2021 geld beschikbaar te stellen.

Daar moet zelfs extra geld voor komen, zo’n 720.000 euro. dat komt, omdat het intussen voor veel meer vierkante meters gaat dan oorspronkelijk bedacht was. Dat grote dorpsplein is straks ook geschikt voor evenementen, de markt en andere festiviteiten. ook het wegennet moet worden aangepast. De asfaltwegen in dit gebied worden vervangen door een duurzame gebakken klinkerverharding.

Herinrichtingsontwerp samen gemaakt

In het afgelopen jaar is er dikwijls overlegd met bewoners, eigenaren, andere betrokkenen en de gemeente. Tijdens de bijeenkomsten zijn met een klankbordgroep de verschillende opties besproken. Er is samen met een landschapsarchitect een herinrichtingsvoorstel gemaakt. Dit voorstel is gepresenteerd op een informatieavond. Het college heeft dit nu vastgesteld.

Vanaf 20 november ligt het herinrichtingsvoorstel voor het centrum van Nijkerkerveen vier weken ter inzage bij de Publiekswinkel in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak via www.nijkerk.eu/afspraak. Ook is dit voorstel terug te vinden op de website van de gemeente.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden