“Aan De Breede Beek” sluit wijnjaar 2019 af als “Grand Cru“

Foto:

Opnieuw viel Wijngaard “Aan De Breede Beek” dit jaar nationale en internationale prijzen.

In september ontving Henk Breugum (wijngardenier) 5x zilver en 1 x brons voor zijn wijnen. De stichting Wijninstituut Nederland (WIN), die de Wijnkeuring van de Lage Landen organiseert, bepaalde dat. Zij laten de keuring uitvoeren door het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse in Rheinland Pfalz. De wijnen worden blind gekeurd door een vaste organisatie, die de keuring gezamenlijk met de Pfalzer wijnen ( voor de Landespraemierung) verricht. Dit jaar deden 242 wijnen van 57 Nederlandse en 10 Belgische wijngaarden mee.

Daarnaast mocht Henk Breugum de Ereprijzen ontvangen voor de Beste Nederlandse witte wijn van de keuring van 2019, Solaris 2018. Bovendien werd hij uitgeroepen tot één van de drie Beste Wijngaardenier van de keuring van 2019.

Links Henk Breugem

Half november werden de uitslagen bekend gemaakt van de PIWI International uit Oppenheim te Duitsland. Hier scoorde de Nijkerkse wijngaard drie keer zilver en één keer goud. Dit jaar liggen de resultaten dichter bij de wijnkeuring van de Lage Landen, dan voorgaande jaren.

Conclusie: de goede oogst van 2018 heeft zich uitstekend ontwikkeld tot medaille wijnen.

De campagne van 2019 is weer achter de rug. Het druivensap van 2019 ontwikkelt zich nu tot de nieuwe wijnen. De waarnemingen in de wijnkelder van het wijnproces geven op dit moment hoge verwachtingen voor de wijnen die in de zomer 2019 op de markt zullen komen. Ook zullen drie nieuwe wijnen worden geïntroduceerd. De voorbereidingen voor het nieuwe druivenjaar 2020 zijn in volle gang en de wijngaardenier met zijn team van vrijwilligers sluiten dit jaar af, als “Grand Cru”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen