8400 euro voor Alzheimer Café

Foto:

Het Alzheimer Café Nijkerk kan een theatercollege naar Nijkerk kan “halen”.

Het bedrag (€ 8400,-) was boven alle verwachting van de werkgroep van het Alzheimer café

De Lions Nijkerk kon de cheque uitschrijven door “Proef de Herfst” te organiseren. Die was 17 oktober in de wijngaard “De Breede Beek”. De deelnemers aldaar konden uit twee goede doelen kiezen. Het merendeel was voor het Alzheimer Café. De opbrengst kwam tot stand door het herfstmenu en een verloting. Het resultaat was trouwens aanmerkelijk hoger dan in 2018. Toen ontving de hospice een cheque van iets meer dan 5400 euro.

Theatercollege

Het gaat om de voorstelling ‘dag mama’, die wordt gespeeld door 3 personen uit één familie. Eén van hen is theatermaker, de andere twee zijn psycholoog. Alle drie hebben zij ook ervaring als mantelzorger van hun moeder en oma.

De voorstelling die zij bieden is een combinatie van theater en college.

De scenes die ze spelen zijn zeer herkenbaar voor mantelzorgers en andere mensen die zorgen voor iemand met dementie. Het college achteraf verdiept op een hele speelse, maar super informatieve wijze de kennis van alle aanwezigen. De voorstelling zit heel knap in elkaar en biedt scholing, inspiratie en waardering ineen.

Het theatercollege maakt de wereld van dementie begrijpelijk en hanteerbaar(der) voor naasten, beroepskrachten en geïnteresseerden. Het geeft handvatten voor écht contact, minder onbegrepen gedrag en meer geluk voor alle betrokkenen!

Het is de bedoeling om de voorstelling in het volgend voorjaar aan te bieden en mogelijk te maken voor 200 à 250 personen. Het Alzheimer Café gaat een en ander voorbereiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden