Museum Nijkerk in de spotlights

Foto:

Begin december gaat een langgekoesterde wens van Museum Nijkerk in vervulling.

Binnenkort wordt gestart met het aanbrengen van Led-verlichting die het rijksmonument aan de Venestraat 16 voortaan fraai zal gaan aanlichten.

De Van den Tweel Foundation schenkt die verlichting aan Museum Nijkerk ter gelegenheid van de heropening van de vernieuwde Albert Heijn aan de Frieswijkstraat. De familie Van den Tweel draagt het museum een warm hart toe en is al vele jaren hoofdsponsor van het museum.

De werkzaamheden voor het aanbrengen van de Led-verlichting beginnen op dinsdag 3 december. Ze zijn naar verwachting binnen één of twee dagen klaar. Wanneer ze voor het eerst officieel gaan branden, wordt later bekend gemaakt.

Historische plek

Het pand is van oorsprong het laatmiddeleeuwse Gasthuis, gelegen aan de oude doorgaande weg van Amersfoort naar Zwolle. Pelgrims, reizigers en arme inwoners van de stad vonden hier in vroeger dagen een maaltijd en een bed.

Op deze historische locatie presenteert het museum de geschiedenis van Nijkerk. De hedendaagse bezoekers treffen er een hoogwaardig en attractief museum met veel ruimte voor exposities, interactie, een open depot en een kenniscentrum over de geschiedenis van de stad. Ook verzorgt Museum Nijkerk stadswandelingen in de prachtige binnenstad van Nijkerk en diverse andere leuke activiteiten.

Museum Nijkerk is overigens niet de enige historische locatie die vanaf de komende decembermaand gaat schitteren als nooit tevoren. Tijdens het Winterlicht Festival op 14 december a.s. wordt de nieuwe (Led)belichting van de op een steenworp afstand gelegen toren van de grote kerk, waarvan de Van den Tweel Foundation overigens ook een van de hoofdsponsors is, officieel in gebruik genomen. Museum Nijkerk is er bijzonder blij mee dat de rijke geschiedenis van de stad op deze wijze duurzaam in de spotlights komt te staan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden