Dit is Nijkerk vol verhalen en foto’s

Foto:

De derde Nijkerkse scheurkalender ‘Dit is Nijkerk’ is een feit.

Voor het jaar 2020 heeft journaliste Maranke Pater weer haar best gedaan om anekdotes, verhalen, spreuken, foto’s, tekeningen en gedichten te verzamelen.

De stad Nijkerk en het dorp Nijkerkerveen blijven een onuitputtelijke bron om over te schrijven, lijkt het. Pater: ,,Het is iedere keer weer de kunst om weer wat nieuws te verzinnen, want je wil je lezers blijven verrassen. Gelukkig is er inmiddels een trouwe schare fans die helpen met het vullen van de kalender.” Zo is daar Bram Pronk, die de voorkant van de kalender ontwierp en Kees van den Heuvel die veel eigen foto’s aanleverde van evenementen in de stad en het dorp.

Pater: ,,Bram Pronk heeft een geweldig leuke rubriek op Nijkerkse Facebookpagina’s waarbij hij oude foto’s mixt met nieuwe foto’s. Hij stuurde mij vrij snel na het uitkomen van de scheurkalender van 2019 een omslag toe voor 2020 en die kon ik uiteraard niet weerstaan. Ik heb Kees van den Heuvel gevraagd om foto’s van evenementen in Nijkerk en Nijkerkerveen om de verschillende activiteiten te benadrukken, zodat mensen weten dat er rond die dagen weer wat leuks te doen is.” Nieuw dit jaar is ook de rubriek ‘Bij de Boer’, waarin Pater verschillende boerenbedrijven portretteert. ,,Ik vind het mooi om Nijkerk in al haar facetten te laten zien en wat de boeren voor mooie boerderij of initiatief hebben opgezet.”

Net als in voorgaande edities zijn er Niekarkse spreuken, foto’s van dieren die in Nijkerk en omgeving voorkomen, oude foto’s en kunst te zien in de kalender. De scheurkalender Dit is Nijkerk is te koop bij Jumbo Veltink aan het Molenplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden