Klaar voor gladheidsbestrijding

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De gemeente Nijkerk werkt tijdens de winterperiode in het kader van de gladheidsbestrijding samen met andere wegbeheerders, zoals de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat.

De bestrijding van gladheid is vastgelegd in het Gladheidsbestrijdingsplan; u vindt dit plan op de gemeentelijke website.

Hoe kunt u gladde weggedeelten herkennen?

Bij sneeuwval is het duidelijk: de weg is wit. Bij opvriezen is het moeilijker, want de kleur van de weg verandert dan niet. Toch is gladheid te herkennen door het licht wat op de weg valt. Als er ‘kristalletjes’ zijn te zien, is het glad want dit zijn bevroren waterdruppeltjes. Houd u er ook rekening mee dat gladheid niet altijd zichtbaar is op de weg.

Wat doet de gemeente?

De gemeente Nijkerk strooit zo veel mogelijk preventief. Dit betekent dat onze auto’s al ruim voordat het glad dreigt te worden de straat op gaan. Naast de 1e en 2e strooiroute hebben we voor ernstige sneeuwval en zogenaamde sneeuwroute. Bij ernstige sneeuwval wordt deze verkorte route gereden, om de weg zo schoon mogelijk te houden.

Wat kunt u zelf doen?

  • Wees alert ook op gestrooide routes kan het glad zijn, omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten;
  • Loop, fiets en/of rij voorzichtig; houd rekening met andere weggebruikers;
  • Heeft het gesneeuwd? Maak dan, indien mogelijk het pad voor en naar uw woning schoon;
  • Veeg of schuif eerst de sneeuw weg voordat u zout strooit. U kunt voor eigen gebruik ook een emmertje strooizout ophalen bij de milieustraat , Blekkerserf 4. Neemt u hiervoor zelf een emmertje mee?
  • Help de bejaarden een handje door voor hen een stukje stoep schoon te houden.

Gladheidsbestrijding via Twitter en Facebook

Volg de gladheidsbestrijding via Twitter en Facebook De gemeente Nijkerk informeert inwoners via twitter, @gemeenteNijkerk en Facebook @samennijkerk over de gladheidsbestrijding. Via Social Media stuurt de gemeente de berichten uit met #gladheidgemNijkerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0