Je hypotheek oversluiten in een notendop

Foto:

De historisch lage hypotheekrentes zullen je niet zijn ontgaan.

Eva van Lieshout (van Oversluiten.nl): ” Ik maak geen grapje als ik zeg dat er hypotheekverstrekkers zijn waar je hypotheken af kan sluiten met een rente onder de 1%! Geld lenen kost geld, maar in dit geval niet véél geld.

Door de lage rentes is het oversluiten van je hypotheek de laatste jaren steeds populairder geworden. Bij het oversluiten van je hypotheek wordt je huidige hypotheek gewijzigd in een nieuwe hypotheek. Het is niet alleen mogelijk als je gaat verhuizen: Ook je hypotheek van je huidige woning oversluiten is mogelijk. Maar uiteraard is het niet altijd veel voordeliger, maar vaak wel.

Wat komt erbij kijken?

Om te beginnen is het handig om te weten dat er ook kosten gemaakt worden als je je hypotheek gaat oversluiten. Als de rente op je huidige hypotheek al redelijk laag is, is het niet zeker dat je veel geld gaat besparen. De opbrengsten van het oversluiten wegen dan niet op tegen de kosten.

Waar komen deze kosten dan vandaan? Vraag je je misschien af.

De hypotheekverstrekker waar je op dit moment je hypotheek hebt lopen, loopt als het ware geld mis als jij gaat oversluiten. Voor dit misgelopen bedrag, wat bestaat uit de rente die je eigenlijk zou hebben moeten betalen, willen ze een compensatie. Dit wordt de boete genoemd. De boete hangt af van het aantal jaar dat je hypotheek nog rentevast is.
Bovenop deze boete komen nog taxatiekosten, advies- en bemiddelingskosten en notariskosten. Wel is het goed om te weten dat al de gemaakte kosten meegefinancierd kunnen worden in je nieuwe hypotheek! Zo hoef je niet in een keer veel geld te betalen, maar gaan je maandelijkse lasten of je looptijd toch omlaag. Wie wil dat nou niet?
Met het oversluiten van de hypotheek kan dus een mooi bedrag bespaard worden. Wil je zelf uitzoeken of je er baat bij hebt om je hypotheek over te sluiten? Of wil je eerst alles weten over het oversluiten? Bekijk dan deze gids en bereken meteen zelf of jij je hypotheek kan oversluiten. Veel plezier met besparen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden