Respect voor onze hulpverleners

Foto:

De laatste weken van het jaar, altijd weer een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Welk cijfer geef ik mijn jaar? Wat was mijn leukste dag? Van welk dingen heb ik de meeste energie gekregen?

Deze vragen zijn een manier om te groeien, om over jezelf en van jezelf te leren. Om lessen te trekken uit het afgelopen jaar en om nieuwe doelen te stellen. Tijdens de laatste weken van het jaar komt er veel informatie op u af. En stellen we onszelf ook vragen als; moet ik mijn huis gaan verduurzamen of wordt nu het toch niet echt eens tijd om af te vallen?

Maar ook waar vieren we dit jaar de feestdagen? Blijven we thuis tijdens de jaarwisseling of nodigen wij vrienden uit?

Ook dit jaar willen we graag dat de jaarwisseling feestelijk en vooral ook veilig verloopt. Veilig voor u maar ook veilig voor politieagenten en andere hulpverleners. Agressie en geweld tegen hulpverleners is onacceptabel. Hulpverleners hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.

Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen hulpverleners wordt niet getolereerd.

In aanloop naar oudejaarsdag en op oudejaarsavond is er politietoezicht op straat. En zijn onze handhavers actief. Hierdoor is er extra controle op het afsteken van zwaar en illegaal vuurwerk. Onze inzet is om van de jaarwisseling opnieuw een feest te maken waar mensen elkaar ontmoeten en plezier maken. Zo kunnen we samen genieten van jaarwisseling. Ik wens u namens bestuur en medewerkers van de gemeente Nijkerk goede, veilige en plezierige feestdagen toe.

mr. drs. Gerard Renkema
Burgemeester van de gemeente Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden