Nieuwbouwplan Kerkplein krijgt vorm

Foto:

Dinsdagavond was er in het stadhuis een inloopavond. Daar koon men kennis nemen van de nieuwbouwplannen tegenover de grote kerk.

De eerste reacties waren – volgens nijkerkerveen.org – positief.

Van Wijnen Projectontwikkeling stuurde er een persbericht over. Daarin staat, dat het plan naar verwachting dit voorjaar naar de gemeenteraad gaat. Als die ermee akkoord gaat, kan de bestemmingsplanprocedure beginnen.

Architectenteam Nijkerk heeft in opdracht van projectontwikkelaar Van Wijnen, Smink Vastgoed B.V., Woningstichting Nijkerk en in samenspraak met de Gemeente gewerkt aan de uitwerking van een woningbouwplan en een parkeergarage op de plek van de voormalige Jumbo-supermarkt aan de Torenstraat.

Het project Kerkplein bestaat op dit moment uit 45 koopappartementen, 15 stadswoningen en 32 huurappartementen. Daarnaast biedt het project ruimte aan een ondergrondse parkeergarage met 147 parkeerplaatsen waarvan 95 openbare parkeerplaatsen.

De start verkoop vindt naar verwachting rond de zomer plaats en de bedoeling is om eind 2020 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Voor wie belangstelling heeft voor een koopwoning of appartement, of meer informatie wil kan terecht op de website www.wonenbijdetoren.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden