Rallyvergunning Putten nog niet verleend

Foto:

Gaat de Visual Art rally nu wel of niet door?

In Nijkerk gaat organisator Wilbert van den Burg eind januari proberen burgemeester Renkema te overtuigen van de goede (verkeers)veiligheid van zijn rally. Die maakt onderdeel uit van het Nederlands Rally Kampioenschap

In Putten zijn ze er ook nog niet uit. Op navraag liet een woordvoerder weten: “De gemeente Putten heeft de aanvraag voor de rally ontvangen. De aanvraag is echter incompleet. Dit ondanks herhaaldelijke verzoeken om de aanvraag te voorzien van de benodigde stukken, zoals het definitieve parcours en het complete veiligheidsplan. De aanvraag is daarom nog behandeling.”

Die reactie staat in contrast met een mailwisseling met de organisatoren.

Die hebben 31 december 2019 een vergunning aangevraagd, vergezeld van alle noodzakelijke bijlagen, waaronder het definitieve veiligheidsplan en de klassementsproef, die de rijders moeten afleggen. Op 6 januari reageerde de gemeente Putten, dat de aanvraag in behandeling is genomen. Daarna is niet meer om aanvullende informatie gevraagd.

Nederlands Rally Kampioenschap

De Visual Art Rally is één van de zeven rally’s, die op de kalender staan van het Nederlands Rally kampioenschap. Om dat kampioenschap wordt al een aantal jaren gestreden en de coureurs leggen daarvoor in ongeveer dertig gemeentes hun klassementsproeven af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen