INGEZONDEN BRIEF: Speurtocht naar een tekening

Foto:

Op 30 juli 1970 werd in Het Parool een interview met de striptekenaar Hans G. Kresse gepubliceerd, gehouden door de journalist Peter Niehorster.

Omdat Kresse geen foto van zichzelf wilde bij het interview, heeft hij toen een zelfportret gemaakt waar hij – al tekenend – wordt belaagd door o.a. Eric de Noorman. En om deze tekening gaat deze speurtocht.

In 2011 had ik contact met Peter Niehorster vanwege de mogelijke productie van een boekwerk over deze striptekenaar Hans G. Kresse. Hij had de betreffende tekening nog in zijn bezit en er was toen afgesproken dat ik deze t.z.t. mocht gebruiken voor publicatie in mijn boek.

Begin 2012 raakte ik echter door faillissement van de drukkerij waar ik werkte mijn baan kwijt en kwam ik in de WW. Hoewel je zou denken dat ik in deze periode meer dan genoeg tijd had om te werken aan het boek, kwam er niets zinnigs op papier vanwege de depressie waarin ik belandde en raakte het project helemaal uit beeld. En daarmee verdween ook het contact met Peter Niehorster.

Deze tijd heb ik – na behandeling – achter mij kunnen laten en ik ben nu zelfs weer in mijn eigen branche (de drukkerij) werkzaam, na eerst via uitzendbureaus diverse, tijdelijke baantjes te hebben gehad.

Omdat op 3 december 2021 het honderd jaar is geleden, dat Hans G. Kresse is geboren, leek het mij een goed idee om voor deze gelegenheid mijn boek over deze striptekenaar alsnog te maken. Dus heb ik opnieuw contact gezocht met Peter Niehorster, om te moeten constateren dat hij in 2012 is overleden.

Ik ben daarom op zoek naar familieleden, vrienden en/of kennissen van Peter Niehorster met het verzoek of iemand van hen mij verder kan helpen met het vinden van deze tekening. Ik heb alleen een (slechte) kopie van het betreffende interview waarbij deze tekening toen is geplaatst.

Theo Keijzer, [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden