Aftrap Sterk Techniekonderwijs Amersfoort (video)

Foto:

AMERSFOORT – We gaan van start! Op die kreet kwamen woensdagmorgen 130 mensen af

Ze kwamen naar “De wereld van Techniek” aan de Hardwareweg voor de officiële start van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. Dat kreeg bovendien een nieuwe naam: “Tis for tech”.

De komende 4 jaren staan namelijk in het teken van het actualiseren, vernieuwen en verstevigen van het technisch onderwijs.

Daarvoor is een plan ontwikkeld met een budget van 10 miljoen. Er moeten drie doelen bereikt worden.
1. Meer leerlingen bereiken door ze met allerlei vormen van techniek kennis te laten maken
2. Docenten bereiken, onder andere door werk leuker maken
3. Aansluiting in regio realiseren. Dan gaat niet alleen over samenwerking tussen scholen, maar ook het bedrijfsleven intensief erbij te betrekken.

Dat is waar Stichting TechNet Eemland zich afgelopen jaren voor in heeft gezet én waar Sterk Techniekonderwijs de komende jaren voortgang aan zal geven.

Behalve wethouder Broekman en vertegenwoordigers van het Lodensteincollege nam ook plaatsvervangend rector van het Corlaer College Ronald Schaefer deel. Ely Hackmann sprak met hem.

Vmbo Week van de Techniek

Deelnemers konden een kijkje nemen bij de vmbo Week van de Techniek. Deze vond ook dit jaar plaats op locatie Wereld voor Techniek, waar in de hal van Bouwmensen verschillende technische workshops stonden opgesteld. Van de bouw, installatietechniek, tot motorvoertuigen, metaal, ict en techniek, zorg en techniek en robotica. Ruim 1400 vmbo leerlingen maakten op deze manier kennis met het brede technische werkveld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden