Nationale Voorleesdagen weer van start

Foto:

De Nationale Voorleesdagen zijn weer van start.

Wethouder Nadya Aboyaakoub las woensdagmorgen 21 januari tijdens het voorleesontbijt in de bibliotheek van Nijkerkerveen voor aan de peuters van Peuterspeelzaal De Triangel.
Ze las voor het uit prentenboek van het jaar: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Gratis lidmaatschap

Alle peuters en kleuters zijn tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari t/m 1 februari 2020, samen met hun ouders of grootouders, welkom bij de bibliotheek om mooie voorleesboeken uit te zoeken.

Kinderen van 0-6 jaar oud kunnen in deze periode gratis lid worden van de Bibliotheek Nijkerk. Ze ontvangen dan zolang de voorraad strekt bovendien een leuk popje van Moppereend cadeau. Kijk voor de openingstijden en inschrijfvoorwaarden op www.bibliotheeknijkerk.nl

Voorlezen maakt je leuker!

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker!
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.
Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl .

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden