CDA wil veiligere stations

Blankesteijn links
Foto:

Er zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig om diefstal en beschadiging van fietsen op de stations Nijkerk en Hoevelaken tegen te gaan.

Dat concludeert de fractie van het CDA.

CDA-raadslid Matthias Blankesteijn: ‘De afgelopen tijd horen wij steeds vaker van inwoners dat hun fiets gestolen of beschadigd is op een van de stations. Daarom hebben wij tijdens de spits aan treinreizigers gevraagd of zij dit weleens ervaren hebben. Ruim een derde van de reizigers geeft aan dat zijn of haar fiets weleens gestolen of beschadigd is op het station. Wat ons betreft een signaal dat aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan permanente camerabeveiliging.’

Daarom heeft de Nijkerkse CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.
Het CDA vraagt aan het college of zij op de hoogte is van de ondervonden overlast. Verder vraagt de fractie of het college van plan is aanvullende veiligheidsmaatregelen te treffen, en zo ja, op welke termijn dit zal gaan gebeuren.

De CDA-fractie ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet en hoopt dat een oplossing voor dit probleem gevonden kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden