Bieb Nijkerk start met inloopspreekuren voor samengestelde gezinnen

Foto:

Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen nu terecht in de Bieb met vragen over hun samengestelde gezin.

Elke tweede woensdagmiddag van maand is er een inloopspreekuur van Stiefgoed Amersfoort. Dat is een organisatie, die gespecialiseerd is in het begeleiden van samengestelde gezinnen.

Het aantal samengestelde gezinnen neemt snel toe. Eén op de 5 gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd is inmiddels samengesteld. Dat wil zeggen, dat één of beide partners kinderen hebben uit een eerdere relatie. Het leven in een samengesteld gezin is dynamisch en veelzijdig, maar zeker niet eenvoudig. Maar liefst tweederde van deze gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar.

Het gaat dan meestal om een tweede scheiding die ouders en kinderen meemaken.

Welzijn centraal

Bibliotheek Nijkerk faciliteert activiteiten waarbij het welzijn van de inwoners centraal staat. Een inloopspreekuur voor samengestelde gezinnen past prima in deze doelstelling. Ouders kunnen hier terecht voor advies en concrete tips waar ze thuis mee aan de slag kunnen.

Ook jongeren, die leven in een samengesteld gezin, vinden hier een luisterend oor. Het inloopspreekuur is gratis en wordt aangeboden door Sigrid de Haan, stiefcoach bij Stiefgoed Amersfoort. Zij biedt ook coachingstrajecten aan vanuit haar praktijk.

Zelf is ze moeder en stiefmoeder in een samengesteld gezin en daarmee ervaringsdeskundig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden